Koffie

Koffiedrinkers het fitst!
Maandag 26 mei 2008, door een onzer verslaggevers

AMSTERDAM - Jarenlang werd koffie beschouwd als het ideale middel tegen een kleine dip, tot het voorbij gestreefd werd door de modieuze 'powernap'. Vervolgonderzoek heeft echter uitgewezen dat koffie tóch het ultieme pepmiddel is.
De powernap (een hazenslaapje) zou ideaal zijn om de dip na bedrijfslunches teniet te doen: een half uurtje plat of met het hoofd op de armen voorover op het bureau en je bent weer zo fris als een hoentje. De productiviteit van uitgeruste werknemers neemt na het dutje dusdanig toe, dat bedrijven toe kunnen met minder personeel.

Nadat de hazenslaap aan Brits onderzoek werd onderworpen, stortten Franse wetenschappers zich op koffie als energieherstellend middel. Zij splitsten een groep vermoeide mensen in drieën: een deel deed een dutje van een half uur, een ander deel kreeg cafeïne-vrije koffie en de overigen kregen gewone koffie.
Daarna moest iedereen op een rechte weg rijden, zonder de middenlijn te raken. De uitgeslapen mensen raakten de streep 84 keer, de cafeïne-vrije koffie drinkers 159 keer, maar de echte koffie drinkers slechts 27 keer!go back
 
previous item
next item
I will be talking on Campus Party in Utrecht, The Netherlands! Read more